Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.03.2023
ZDARMA: Co vám dáme k peci Ignis
Akce platí od 1. 3. 2023 do 30. 4. 2023 Hlablo s mosazným kartáčem a lopata zdarma k peci IGNIS CIRCUM   Roztopte oheň v přední části p... číst celé
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Domácí kváskový chléb
26.09.2022
Recepty

Domácí kváskový chléb

 

Suroviny:

450 g kvasu z žitné celozrnné nebo chlebové mouky (50 g kvásku, 200 g mouky, 200 g vody)

200 g pšeničné chlebové mouky (nebo špaldové celozrnné mouky)

100 g hladké pšeničné mouky

150 g vody

2 lžičky kmínu (1 lžička drceného a 1 lžička celého nebo 2 lžičky drceného)

2 lžičky soli

 

 

Postup:

Kvas si zaděláme asi 12 hodin předem: smícháme kvásek, mouku a vodu a necháme kynout při pokojové teplotě.

Obě mouky, kmín a vodu smícháme a necháme cca 45 min odležet.

Přidáme rozkynutý kvas a sůl a vypracujeme těsto. 

Necháme v míse kynout cca 2 hodiny. Každou půlhodinu těsto přeložíme.

Na pomoučeném vále z těsta vytvarujeme bochník a vložíme do ošatky vysypané moukou.

V ošatce necháme kynout další cca 2 - 3 hodiny při pokojové teplotě.

Než chléb vložíme do rozpálené pece, orosíme ho, aby měl krásně křupavou kůrku.

Pečeme na 210 stupňu Celsia přibližně hodinu.

 

Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli