- Štítky blogu
- pec Ignis
- pečení v peci ignis
- recept
- domácí pečivo
- recepty
- pec na chléb
- pec ignis
- hovězí maso
- chléb
- montáž pece
- spokojení zákazníci
- domácí pečení
- pec na pizzu
- vepřové maso
- kváskový chléb
- vlastnosti pece
- v litinovém hrnci
- návod na sestavení pece
- jak sestavit pec
- maso
- kvásek
- kvásková vánočka
- stavebnice
- vánočka
- kváskování
- špaldová mouka
- vánoční výstava
- pečení chleba
- návod
- vánoce
- inspirace
- c. k. polní kuchyně
- měření teploty
- těsto
- domácí bulky
- pečení v peci Ignis
- kuře
- žitný chléb
- dvě dobroty na jedno rozpálení pece
- pizza
- domácí pizza
- kuřecí maso
- video
- pikantní
- restaurace
- ubytování
- Česká Kanada
- koleno
- pečené koleno
Můžete se kdykoli odhlásit.
Domácí kváskový chléb
Suroviny:
450 g kvasu z žitné celozrnné nebo chlebové mouky (50 g kvásku, 200 g mouky, 200 g vody)
200 g pšeničné chlebové mouky (nebo špaldové celozrnné mouky)
100 g hladké pšeničné mouky
150 g vody
2 lžičky kmínu (1 lžička drceného a 1 lžička celého nebo 2 lžičky drceného)
2 lžičky soli
Postup:
Kvas si zaděláme asi 12 hodin předem: smícháme kvásek, mouku a vodu a necháme kynout při pokojové teplotě.
Obě mouky, kmín a vodu smícháme a necháme cca 45 min odležet.
Přidáme rozkynutý kvas a sůl a vypracujeme těsto.
Necháme v míse kynout cca 2 hodiny. Každou půlhodinu těsto přeložíme.
Na pomoučeném vále z těsta vytvarujeme bochník a vložíme do ošatky vysypané moukou.
V ošatce necháme kynout další cca 2 - 3 hodiny při pokojové teplotě.
Než chléb vložíme do rozpálené pece, orosíme ho, aby měl krásně křupavou kůrku.
Pečeme na 210 stupňu Celsia přibližně hodinu.
Dobrou chuť.