Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.03.2023
ZDARMA: Co vám dáme k peci Ignis
Akce platí od 1. 3. 2023 do 30. 4. 2023 Hlablo s mosazným kartáčem a lopata zdarma k peci IGNIS CIRCUM   Roztopte oheň v přední části p... číst celé
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Celozrnná kvásková vánočka
10.12.2021
Recepty

Celozrnná kvásková vánočka

Máte doma žitný kvásek? Krmíte ho, pečujete o něj a on vám za to dobře slouží?

Už jste možná přišli na to, že z kvásku nemusíte péct jen vynikající chléb, ale tak spoustu jiných dobrot. V podstatě jím můžete nahradit droždí v jakémkoliv receptu.

Pojďte si tedy upéct výbornou kváskovou vánočku z celozrnné špaldové mouky.

 

 

Rozkvas:

150 g celozrnné špaldové mouky

150 g vody

40 g dobře krmeného žitného kvasu

Necháme kvasit 12 hodin.

 

Těsto:

350 g celozrnné špaldové mouky (může být napůl celozrnná a napůl bílá)

50 ml mléka

120 g rozpuštěného másla

2 vejce

140 g cukru (nejlépe třtinového)

1 lžička vanilkového extraktu

100 g rozinek (pokud máte rádi, můžete přes noc namočit v rumu)

50 g oloupaných mandlí pokrájených na kousky

sůl

 

Závěrečné úpravy:

1 vejce na potření

50 g plátkových mandlí na posypání

 

Těsto společně s rozkvasem důkladně uhněteme a necháme kynout 4 hodiny.

Na pomoučeném vále rozdělíme těsto na šest stejných dílů a upleteme z něj vánočku.

Upletenou vánočku potřeme rozšlehným vejcem a posypeme mandlemi.

Pečeme na 180 stupňů cca 40 - 45 min. 

 

Dobrou chuť!

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli