Pece 2. jakosti za zvýhodněnou cenu. Nabídka do vyprodání zásob.
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.09.2023
Akční nabídka: Teploměr, hrablo, lopata nebo prkénko
Jaké dárky od nás dostanete v září? Léto nám pomalu odchází, ale sluníčka je pořád dost. Ještě máte čas pustit se do stavby své nové pece na chléb, p... číst celé
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
30.08.2023 Recepty
Recept: Kvásková focaccia
Nechali jsme se inspirovat na pekarnomanie.cz a upekli jsme v peci IGNIS kváskovou focacciu. V podstatě jde o jednoduchý plochý italský chléb, který j... číst celé
V peci Ignis zpracovávám produkty ze zahrádky
Co všechno připravujete ve své venkovní peci Ignis? Nedávno jsme dostali vzkaz od zákaznice, která v peci Ignis zpracovává produkty ze zahrádky, vaří ... číst celé
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Celozrnná kvásková vánočka
10.12.2021
Recepty

Celozrnná kvásková vánočka

Máte doma žitný kvásek? Krmíte ho, pečujete o něj a on vám za to dobře slouží?

Už jste možná přišli na to, že z kvásku nemusíte péct jen vynikající chléb, ale tak spoustu jiných dobrot. V podstatě jím můžete nahradit droždí v jakémkoliv receptu.

Pojďte si tedy upéct výbornou kváskovou vánočku z celozrnné špaldové mouky.

 

 

Rozkvas:

150 g celozrnné špaldové mouky

150 g vody

40 g dobře krmeného žitného kvasu

Necháme kvasit 12 hodin.

 

Těsto:

350 g celozrnné špaldové mouky (může být napůl celozrnná a napůl bílá)

50 ml mléka

120 g rozpuštěného másla

2 vejce

140 g cukru (nejlépe třtinového)

1 lžička vanilkového extraktu

100 g rozinek (pokud máte rádi, můžete přes noc namočit v rumu)

50 g oloupaných mandlí pokrájených na kousky

sůl

 

Závěrečné úpravy:

1 vejce na potření

50 g plátkových mandlí na posypání

 

Těsto společně s rozkvasem důkladně uhněteme a necháme kynout 4 hodiny.

Na pomoučeném vále rozdělíme těsto na šest stejných dílů a upleteme z něj vánočku.

Upletenou vánočku potřeme rozšlehným vejcem a posypeme mandlemi.

Pečeme na 180 stupňů cca 40 - 45 min. 

 

Dobrou chuť!

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli