- Štítky blogu
- pec Ignis
- pečení v peci ignis
- recept
- domácí pečivo
- recepty
- pec na pizzu
- hovězí maso
- chléb
- montáž pece
- spokojení zákazníci
- pec ignis
- domácí pečení
- pec na chléb
- vepřové maso
- kváskový chléb
- vlastnosti pece
- návod
- návod na sestavení pece
- maso
- kvásek
- jak sestavit pec
- kvásková vánočka
- stavebnice
- vánočka
- inspirace
- vánoční výstava
- pečení chleba
- špaldová mouka
- vánoce
- kváskování
- c. k. polní kuchyně
- měření teploty
- těsto
- domácí bulky
- pečení v peci Ignis
- kuře
- žitný chléb
- dvě dobroty na jedno rozpálení pece
- pizza
- domácí pizza
- kuřecí maso
- video
- pikantní
- restaurace
- ubytování
- Česká Kanada
- koleno
- pečené koleno
- Rozhovor
Můžete se kdykoli odhlásit.
Těsto na italskou pizzu
Fantazii se meze nekladou. A tak si na svou pizzu dejte cokoliv, co vám chutná. Děti si moc rádi "zdobí" a dochucují svou pizzu. Je to zábava pro celou rodinu. A co teprve, když se to celé děje u rozpálené pece a vůně dobrého jídla se mísí s vůní dřeva. Lahůdka...
Že nemáte svůj osvědčený recept na těsto na pizzu? My ano. Je jednoduchý a ověřený mnoha mlsnými jazýčky. Zkuste ho taky.
Ingredience:
- 1 kostka kvasnic
- 1 lžíce cukru
- 0,5 l teplé vody
- 5 lžic olivového oleje
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 kg hladké mouky
- sůl
Postup:
Kvasnice rozdrobíme, přidáme cukr a trochu teplé vody. Necháme vzejít kvásek (5-10 minut). Přidáme zbytek vody, olej, jogurt, mouku a sůl.
Zpracujeme těsto, které se nelepí. Pořádně prohněteme.
Olejem vymažeme mísu, do které těsto dáme kynout. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme kynout asi 1 hodinu. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 250 g velké kusy, vyválíme koule a dáme na tác, přikryjeme fólií a necháme 15 minut dokynout.
A můžeme dělat pizzy. Pokud nám nějaké těsto zbyde, můžeme si je do příště nechat v lednici.
Dobrou chuť!