Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.05.2022
ZDARMA: Hrablo nebo lopata k peci Ignis
V květnu rozdáváme lopaty a hrabla. Jak je to možné? Víme, že se bez nich neobejdete, a tak vám je dáváme ke dvěma našim nejoblíbenějším sadám: IGNIS ... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
16.04.2021
Ošatky na chléb z přírodního pedigu
V čem necháváte kynout těsto na domácí chléb? Vyzkoušejte naše ošatky z přírodního pedigu. Skvěle si rozumí s kváskovým i kvasnicovým těstem a dají va... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
30.11.2021 Pece Ignis
Pec Ignis na Vánoční výstavě v Betlémské kapli
Na vánoční výstavu s názvem "Jak se co dělávalo" neodmyslitelně patří pec na chleba. Hrdě se hlásíme k tomu, že na výstavě v Betlémské kapli můžete vi... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Fantazii se meze nekladou. A tak si na svou pizzu dejte cokoliv, co vám chutná. Děti si moc rádi "zdobí" a dochucují svou pizzu. Je to zábava pro celou rodinu. A co teprve, když se to celé děje u rozpálené pece a vůně dobrého jídla se mísí s vůní dřeva. Lahůdka...

Že nemáte svůj osvědčený recept na těsto na pizzu? My ano. Je jednoduchý a ověřený mnoha mlsnými jazýčky. Zkuste ho taky.

Ingredience:

  • 1 kostka kvasnic
  • 1 lžíce cukru
  • 0,5 l teplé vody
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 kg hladké mouky
  • sůl

Postup:

Kvasnice rozdrobíme, přidáme cukr a trochu teplé vody. Necháme vzejít kvásek (5-10 minut). Přidáme zbytek vody, olej, jogurt, mouku a sůl.

Zpracujeme těsto, které se nelepí. Pořádně prohněteme.

Olejem vymažeme mísu, do které těsto dáme kynout. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme kynout asi 1 hodinu. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 250 g velké kusy, vyválíme koule a dáme na tác, přikryjeme fólií a necháme 15 minut dokynout.

A můžeme dělat pizzy. Pokud nám nějaké těsto zbyde, můžeme si je do příště nechat v lednici.

Dobrou chuť!

Zobrazit nabídku pecí

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli