- Štítky blogu
- pec Ignis
- pečení v peci ignis
- recept
- domácí pečivo
- recepty
- pec na pizzu
- hovězí maso
- chléb
- montáž pece
- spokojení zákazníci
- pec ignis
- domácí pečení
- pec na chléb
- vepřové maso
- kváskový chléb
- vlastnosti pece
- návod
- návod na sestavení pece
- maso
- kvásek
- jak sestavit pec
- kvásková vánočka
- stavebnice
- vánočka
- inspirace
- vánoční výstava
- pečení chleba
- špaldová mouka
- vánoce
- kváskování
- c. k. polní kuchyně
- měření teploty
- těsto
- domácí bulky
- pečení v peci Ignis
- kuře
- žitný chléb
- dvě dobroty na jedno rozpálení pece
- pizza
- domácí pizza
- kuřecí maso
- video
- pikantní
- restaurace
- ubytování
- Česká Kanada
- koleno
- pečené koleno
- Rozhovor
Můžete se kdykoli odhlásit.
Pečená kolena
Upečte si ve své peci Ignis nesmrtelnou staročeskou pochoutku: pečená vepřová kolena.
Co budete potřebovat:
- 5 ks vepřových zadních kolen
- 3 l vody
- sůl
- Nové koření
- Celý pepř
- Bobkový list
- 2 střední cibule
- Česnek
- Mrkev, příp. další kořenová zelenina
Neprve si připravte zeleninový vývar. Cibuli, mrkev a další kořenovou zeleninu svařte společně s kořením.
Vývar nechte vychladnout a připravte si maso. Kolena očistěte a kůži po stranách nakrájejte do mřížky. Do té pak bohatě vetřete česnek se solí.
Ze zeleninového vývaru odstraňte koření a pak jím zalijte kolena. Takto naložená kolena nechte 3 - 5 dní odležet v lednici.
Před pečením naskládejte kolena do pečící nádoby (může být litinový plech, příp. i kvalitní smalt, nebo římský hrnec) a přidejte část vývaru.
Přikryjte víkem, nebo silným alobalem a pečte v rozpálené peci cca 1,5 – 2 hodiny, podle hmotnosti.
Maso občas otočte a v případě potřeby dolijte vývar.
Pokud na posledních 10 minut odstraníte pokličku, budou mít kolena vynikající křupavou kůrčičku.
Dobrou chuť!