Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.05.2022
ZDARMA: Hrablo nebo lopata k peci Ignis
V květnu rozdáváme lopaty a hrabla. Jak je to možné? Víme, že se bez nich neobejdete, a tak vám je dáváme ke dvěma našim nejoblíbenějším sadám: IGNIS ... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
16.04.2021
Ošatky na chléb z přírodního pedigu
V čem necháváte kynout těsto na domácí chléb? Vyzkoušejte naše ošatky z přírodního pedigu. Skvěle si rozumí s kváskovým i kvasnicovým těstem a dají va... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
30.11.2021 Pece Ignis
Pec Ignis na Vánoční výstavě v Betlémské kapli
Na vánoční výstavu s názvem "Jak se co dělávalo" neodmyslitelně patří pec na chleba. Hrdě se hlásíme k tomu, že na výstavě v Betlémské kapli můžete vi... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Pečená kolena
23.02.2021
Recepty

Pečená kolena

Upečte si ve své peci Ignis nesmrtelnou staročeskou pochoutku: pečená vepřová kolena.

Pečená kolena

Co budete potřebovat:

  • 5 ks vepřových zadních kolen
  • 3 l vody
  • sůl
  • Nové koření
  • Celý pepř
  • Bobkový list
  • 2 střední cibule
  • Česnek
  • Mrkev, příp. další kořenová zelenina

Neprve si připravte zeleninový vývar. Cibuli, mrkev a další kořenovou zeleninu svařte společně s kořením.

Vývar nechte vychladnout a připravte si maso. Kolena očistěte a kůži po stranách nakrájejte do mřížky. Do té pak bohatě vetřete česnek se solí.

Ze zeleninového vývaru odstraňte koření a pak jím zalijte kolena. Takto naložená kolena nechte 3 - 5 dní odležet v lednici.

Před pečením naskládejte kolena do pečící nádoby (může být litinový plech, příp. i kvalitní smalt, nebo římský hrnec) a přidejte část vývaru.

Přikryjte víkem, nebo silným alobalem a pečte v rozpálené peci cca 1,5 – 2 hodiny, podle hmotnosti.

Maso občas otočte a v případě potřeby dolijte vývar.

Pokud na posledních 10 minut odstraníte pokličku, budou mít kolena vynikající křupavou kůrčičku.

Dobrou chuť!

Zobrazit nabídku pecí

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli