Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.10.2022
Ošatka zdarma k peci IGNIS
  Platnost akce: 1. 10. 2022 - 31. 10. 2022                         Září a říjen jsou u nás ve znamení pečení chleba. A t... číst celé
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Pečená kolena
23.02.2021
Recepty

Pečená kolena

Upečte si ve své peci Ignis nesmrtelnou staročeskou pochoutku: pečená vepřová kolena.

Pečená kolena

Co budete potřebovat:

  • 5 ks vepřových zadních kolen
  • 3 l vody
  • sůl
  • Nové koření
  • Celý pepř
  • Bobkový list
  • 2 střední cibule
  • Česnek
  • Mrkev, příp. další kořenová zelenina

Neprve si připravte zeleninový vývar. Cibuli, mrkev a další kořenovou zeleninu svařte společně s kořením.

Vývar nechte vychladnout a připravte si maso. Kolena očistěte a kůži po stranách nakrájejte do mřížky. Do té pak bohatě vetřete česnek se solí.

Ze zeleninového vývaru odstraňte koření a pak jím zalijte kolena. Takto naložená kolena nechte 3 - 5 dní odležet v lednici.

Před pečením naskládejte kolena do pečící nádoby (může být litinový plech, příp. i kvalitní smalt, nebo římský hrnec) a přidejte část vývaru.

Přikryjte víkem, nebo silným alobalem a pečte v rozpálené peci cca 1,5 – 2 hodiny, podle hmotnosti.

Maso občas otočte a v případě potřeby dolijte vývar.

Pokud na posledních 10 minut odstraníte pokličku, budou mít kolena vynikající křupavou kůrčičku.

Dobrou chuť!

Zobrazit nabídku pecí

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli