Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
09.07.2021
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
16.04.2021
Ošatky na chléb z přírodního pedigu
V čem necháváte kynout těsto na domácí chléb? Vyzkoušejte naše ošatky z přírodního pedigu. Skvěle si rozumí s kváskovým i kvasnicovým těstem a dají va... číst celé
05.02.2021
Nové příslušenství: Hrablo s mosazným kartáčem
Novinka v naší nabídce! Pořídili jsme pro vás skvělou vychytávku: Hrablo s mosazným kartáčem. A k čemu vám takové hrablo bude dobré? Je to neocenit... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
04.06.2021
Video: Trhaný hovězí krk
Pomalu pečené hovězí maso je pochoutkou, která se nepřejí. Podívejte se na náš videonávod, jak si takové vynikající masíčko upéct v peci Ignis. číst celé
C. K. Polní pekárna: Pec Ignis v originálním pojetí
Pan Milan Rousek, nadšený provozovatel C. K. Polní kuchyně, nedávno představil svůj úplně nový projekt. Na akcích s historickou tématikou bude také pé... číst celé
12.04.2021 Recepty
Francouzské bagety
Milujete tu chuť nadýchané francouzské bagety s křupavou kůrkou? A co teprve když si ji upečete v peci vytápěné dřevem a ještě za tepla potřete máslem... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Pečená kolena
23.02.2021
Recepty

Pečená kolena

Upečte si ve své peci Ignis nesmrtelnou staročeskou pochoutku: pečená vepřová kolena.

Pečená kolena

Co budete potřebovat:

  • 5 ks vepřových zadních kolen
  • 3 l vody
  • sůl
  • Nové koření
  • Celý pepř
  • Bobkový list
  • 2 střední cibule
  • Česnek
  • Mrkev, příp. další kořenová zelenina

Neprve si připravte zeleninový vývar. Cibuli, mrkev a další kořenovou zeleninu svařte společně s kořením.

Vývar nechte vychladnout a připravte si maso. Kolena očistěte a kůži po stranách nakrájejte do mřížky. Do té pak bohatě vetřete česnek se solí.

Ze zeleninového vývaru odstraňte koření a pak jím zalijte kolena. Takto naložená kolena nechte 3 - 5 dní odležet v lednici.

Před pečením naskládejte kolena do pečící nádoby (může být litinový plech, příp. i kvalitní smalt, nebo římský hrnec) a přidejte část vývaru.

Přikryjte víkem, nebo silným alobalem a pečte v rozpálené peci cca 1,5 – 2 hodiny, podle hmotnosti.

Maso občas otočte a v případě potřeby dolijte vývar.

Pokud na posledních 10 minut odstraníte pokličku, budou mít kolena vynikající křupavou kůrčičku.

Dobrou chuť!

Zobrazit nabídku pecí

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit.

Platební brána ComGate

Nejčtenější na blogu
Kde nás najdete

ALFA HEAT CZ, s. r. o.

Na Posvátné 181

588 56 Telč

Kontakty
Ing. Vladimír Čermák
(Po-Pá, 8-16 hod.)
ALFA HEAT CZ, s.r.o. 2021
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz