- Štítky blogu
- pec Ignis
- pečení v peci ignis
- recept
- recepty
- domácí pečivo
- pec na chléb
- pec na pizzu
- montáž pece
- spokojení zákazníci
- pec ignis
- hovězí maso
- vepřové maso
- kvásková vánočka
- kvásek
- měření teploty
- návod
- maso
- návod na sestavení pece
- jak sestavit pec
- vlastnosti pece
- stavebnice
- vánočka
- inspirace
- kváskování
- vánoční výstava
- špaldová mouka
- domácí pečení
- vánoce
- pečení chleba
- c. k. polní kuchyně
- video
- těsto
- domácí bulky
- pečení v peci Ignis
- kuře
- kváskový chléb
- žitný chléb
- dvě dobroty na jedno rozpálení pece
- pizza
- domácí pizza
- kuřecí maso
- c. k. polní pekárna
- pikantní
- restaurace
- ubytování
- Česká Kanada
- koleno
- pečené koleno
- Rozhovor
Můžete se kdykoli odhlásit.
Recept: Mrkvánky s povidly
Honí vás mlsná? Dali byste si něco sladkého?
Zkuste si v poci Ignis upéct lehoučké sladké mrkvánky s povidlovou náplní.
Co budete potřebovat:
- 400g hladké špaldové mouky
- 250g másla
- 250g najemno nastrouhané mrkve
- 1 lžička bezsfofátového kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- troška pravé vanilky (není nutné, ale krásně to pak voní)
- dobrá švestková povidla
Volitelně:
- půl lžičky moučkového (obyč nebo třtinového) cukru (není nutné, mrkvánky pak nejsou tolik sladké)
Postup:
Mouku, pokrájené změklé máslo, nastrouhanou mrkev, vanilku a kypřící prášek (případně i cukr, pokud ho chcete použít) důkladně promícháme a prohněteme v míse. Pak těsto rozválíme na plát cca 3 mm tenký. Vykrajovátkem na linecké (nebo hrníčkem) vykrájíme z těsta kolečka. Poté je plníme lžičkou povidly, přehneme napůl a spoj přitlačíme. Na kraj spoje můžeme vidličkou vmačkat ještě "zdobení". Pokud máte, můžete na přípravu mrkvánků využít bezva tvořítko na plněné taštičky/pirohy.
Mrkvánky naskládáme na plech a pečeme v peci Ignis cca na 170°C do růžová, asi 20 minut.
Dobrou chuť.