Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.05.2022
ZDARMA: Hrablo nebo lopata k peci Ignis
V květnu rozdáváme lopaty a hrabla. Jak je to možné? Víme, že se bez nich neobejdete, a tak vám je dáváme ke dvěma našim nejoblíbenějším sadám: IGNIS ... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
16.04.2021
Ošatky na chléb z přírodního pedigu
V čem necháváte kynout těsto na domácí chléb? Vyzkoušejte naše ošatky z přírodního pedigu. Skvěle si rozumí s kváskovým i kvasnicovým těstem a dají va... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
30.11.2021 Pece Ignis
Pec Ignis na Vánoční výstavě v Betlémské kapli
Na vánoční výstavu s názvem "Jak se co dělávalo" neodmyslitelně patří pec na chleba. Hrdě se hlásíme k tomu, že na výstavě v Betlémské kapli můžete vi... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Recept: Mrkvánky s povidly
16.11.2021
Recepty

Recept: Mrkvánky s povidly

Honí vás mlsná? Dali byste si něco sladkého?

Zkuste si v poci Ignis upéct lehoučké sladké mrkvánky s povidlovou náplní.

 

Co budete potřebovat:

  • 400g hladké špaldové mouky
  • 250g másla
  • 250g najemno nastrouhané mrkve
  • 1 lžička bezsfofátového kypřícího prášku do pečiva 
  • špetka soli
  • troška pravé vanilky (není nutné, ale krásně to pak voní)
  • dobrá švestková povidla

Volitelně:

  • půl lžičky moučkového (obyč nebo třtinového) cukru (není nutné, mrkvánky pak nejsou tolik sladké)

Postup:

Mouku, pokrájené změklé máslo, nastrouhanou mrkev, vanilku a kypřící prášek (případně i cukr, pokud ho chcete použít) důkladně promícháme a prohněteme v míse. Pak těsto rozválíme na plát cca 3 mm tenký. Vykrajovátkem na linecké (nebo hrníčkem) vykrájíme z těsta kolečka. Poté je plníme lžičkou povidly, přehneme napůl a spoj přitlačíme. Na kraj  spoje můžeme vidličkou vmačkat ještě "zdobení". Pokud máte, můžete na přípravu mrkvánků využít bezva tvořítko na plněné taštičky/pirohy. 

Mrkvánky naskládáme na plech a pečeme v peci Ignis cca na 170°C do růžová, asi 20 minut. 

 

Dobrou chuť.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli