Pece 2. jakosti za zvýhodněnou cenu. Nabídka do vyprodání zásob.
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.09.2023
Akční nabídka: Teploměr, hrablo, lopata nebo prkénko
Jaké dárky od nás dostanete v září? Léto nám pomalu odchází, ale sluníčka je pořád dost. Ještě máte čas pustit se do stavby své nové pece na chléb, p... číst celé
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
30.08.2023 Recepty
Recept: Kvásková focaccia
Nechali jsme se inspirovat na pekarnomanie.cz a upekli jsme v peci IGNIS kváskovou focacciu. V podstatě jde o jednoduchý plochý italský chléb, který j... číst celé
V peci Ignis zpracovávám produkty ze zahrádky
Co všechno připravujete ve své venkovní peci Ignis? Nedávno jsme dostali vzkaz od zákaznice, která v peci Ignis zpracovává produkty ze zahrádky, vaří ... číst celé
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Recept: Mrkvánky s povidly
16.11.2021
Recepty

Recept: Mrkvánky s povidly

Honí vás mlsná? Dali byste si něco sladkého?

Zkuste si v poci Ignis upéct lehoučké sladké mrkvánky s povidlovou náplní.

 

Co budete potřebovat:

  • 400g hladké špaldové mouky
  • 250g másla
  • 250g najemno nastrouhané mrkve
  • 1 lžička bezsfofátového kypřícího prášku do pečiva 
  • špetka soli
  • troška pravé vanilky (není nutné, ale krásně to pak voní)
  • dobrá švestková povidla

Volitelně:

  • půl lžičky moučkového (obyč nebo třtinového) cukru (není nutné, mrkvánky pak nejsou tolik sladké)

Postup:

Mouku, pokrájené změklé máslo, nastrouhanou mrkev, vanilku a kypřící prášek (případně i cukr, pokud ho chcete použít) důkladně promícháme a prohněteme v míse. Pak těsto rozválíme na plát cca 3 mm tenký. Vykrajovátkem na linecké (nebo hrníčkem) vykrájíme z těsta kolečka. Poté je plníme lžičkou povidly, přehneme napůl a spoj přitlačíme. Na kraj  spoje můžeme vidličkou vmačkat ještě "zdobení". Pokud máte, můžete na přípravu mrkvánků využít bezva tvořítko na plněné taštičky/pirohy. 

Mrkvánky naskládáme na plech a pečeme v peci Ignis cca na 170°C do růžová, asi 20 minut. 

 

Dobrou chuť.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli