Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.11.2021
Listopad: Infračervený teploměr ZDARMA k peci IGNIS CIRCUM
  Akce platí od 1. 11. 2021 do 30. 11. 2021. IGNIS CIRCUM - pec se vším všudy    IGNIS CIRCUM - to je žárobetonová stavebnice pro s... číst celé
16.04.2021
Ošatky na chléb z přírodního pedigu
V čem necháváte kynout těsto na domácí chléb? Vyzkoušejte naše ošatky z přírodního pedigu. Skvěle si rozumí s kváskovým i kvasnicovým těstem a dají va... číst celé
05.02.2021
Nové příslušenství: Hrablo s mosazným kartáčem
Novinka v naší nabídce! Pořídili jsme pro vás skvělou vychytávku: Hrablo s mosazným kartáčem. A k čemu vám takové hrablo bude dobré? Je to neocenit... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
16.11.2021 Recepty
Recept: Mrkvánky s povidly
Máte chuť na něco sladkého? Upečte si v peci Ignis vynikající lehké taštičky z mrkvového těsta plněné povidly. Úplně se rozplývají na jazyku. číst celé
27.09.2021 Recepty
Inspirace: Dobroty z pece Ignis
Máme pro vás inspiraci od našeho spokojeného zákazníka. Vyzkoušejte slaný závin z listového těsta, hermelín v listovém těstě nebo skládaný chléb. číst celé
23.09.2021 Pece Ignis
Pec Ignis - stavebnice z žárobetonu
Čím je pec Ignis jiná než ostatní pece na chléb a pizzu? Zvládnete si ji totiž postavit sami ze žárobetonové stavebnice. Stavět ze žárobetonových dílů... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Recept: Mrkvánky s povidly
16.11.2021
Recepty

Recept: Mrkvánky s povidly

Honí vás mlsná? Dali byste si něco sladkého?

Zkuste si v poci Ignis upéct lehoučké sladké mrkvánky s povidlovou náplní.

 

Co budete potřebovat:

  • 400g hladké špaldové mouky
  • 250g másla
  • 250g najemno nastrouhané mrkve
  • 1 lžička bezsfofátového kypřícího prášku do pečiva 
  • špetka soli
  • troška pravé vanilky (není nutné, ale krásně to pak voní)
  • dobrá švestková povidla

Volitelně:

  • půl lžičky moučkového (obyč nebo třtinového) cukru (není nutné, mrkvánky pak nejsou tolik sladké)

Postup:

Mouku, pokrájené změklé máslo, nastrouhanou mrkev, vanilku a kypřící prášek (případně i cukr, pokud ho chcete použít) důkladně promícháme a prohněteme v míse. Pak těsto rozválíme na plát cca 3 mm tenký. Vykrajovátkem na linecké (nebo hrníčkem) vykrájíme z těsta kolečka. Poté je plníme lžičkou povidly, přehneme napůl a spoj přitlačíme. Na kraj  spoje můžeme vidličkou vmačkat ještě "zdobení". Pokud máte, můžete na přípravu mrkvánků využít bezva tvořítko na plněné taštičky/pirohy. 

Mrkvánky naskládáme na plech a pečeme v peci Ignis cca na 170°C do růžová, asi 20 minut. 

 

Dobrou chuť.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli