Pece 2. jakosti za zvýhodněnou cenu. Nabídka do vyprodání zásob.
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.09.2023
Akční nabídka: Teploměr, hrablo, lopata nebo prkénko
Jaké dárky od nás dostanete v září? Léto nám pomalu odchází, ale sluníčka je pořád dost. Ještě máte čas pustit se do stavby své nové pece na chléb, p... číst celé
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
30.08.2023 Recepty
Recept: Kvásková focaccia
Nechali jsme se inspirovat na pekarnomanie.cz a upekli jsme v peci IGNIS kváskovou focacciu. V podstatě jde o jednoduchý plochý italský chléb, který j... číst celé
V peci Ignis zpracovávám produkty ze zahrádky
Co všechno připravujete ve své venkovní peci Ignis? Nedávno jsme dostali vzkaz od zákaznice, která v peci Ignis zpracovává produkty ze zahrádky, vaří ... číst celé
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Recept: Kvásková focaccia
30.08.2023
Recepty

Recept: Kvásková focaccia

Při přípravě italského plochého chlebíku focaccia je nejdelší to čekání... protože kváskové těsto chce na kynutí svůj čas a nedá se to nijak uspěchat. Ale výsledek stojí za to a o to rychleji se po domácím pečivu zapráší.

Tentokrát jsme se nechali inspirovat perkarnomanie.cz.

 

 

 

Co budete potřebovat

Rozkvas

25 g pšeničného nebo žitného kvásku

90 g vody

100 g hladké mouky

Všechny suroviny umícháme a necháme v teple v místnosti 8-10 hodin kynout.

 

Dál si připravte

250 g vody

400 g hladké mouky

1,5 rovné čajové lžičky soli

3 polévkové lžíce olivového oleje

 

Na dohotovení před pečením

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 polévková lžíce vody

rozmarýn

3 stroužky česneku

hrubá sůl

 

K rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, dáme do mísy vytřené olivovým olejem a necháme asi 45 min. kynout, pak popřekládáme a dáme kynout do lednice přes noc (je možné i kynutí v teple místnosti po dobu cca 2 - 3 hodin).

Vykynuté těsto dáme na plech a naolejovanými prsty ho důlkováním roztáhneme na plech na výšku cca 2 cm. Do těsta zapichujeme na hranolky nakrájený česnek, rozmarýn, můžeme ozdobit olivami nebo sušenými rajčaty. Pokud je třeba, pokapeme olivovým olejem rozmíchaným s vodou, posypeme hrubou solí a dáme dokynout. Pečeme na cca 220 °C po dobu cca 25-35 minut.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli