Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
16.04.2021
Ošatky na chléb z přírodního pedigu
V čem necháváte kynout těsto na domácí chléb? Vyzkoušejte naše ošatky z přírodního pedigu. Skvěle si rozumí s kváskovým i kvasnicovým těstem a dají va... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Jednoduchý chléb

Jednoduchý chléb

Ingredience:

  • ½ kg chlebové mouky;
  • ½ kg žitné mouky; semínka (slunečnice, len, sezam, dýně… dle chuti);
  • 700 ml vody;
  • 4 lžičky soli;
  • 2 lžíce oleje;
  • 1 lžíce cukru;
  • 2 lžíce bílého jogurtu;
  • 1 lžíce octa;
  • 2 balíčky suchého droždí

Postup:

Zamícháme a pak hněteme 5 minut elektrickým hnětačem nebo ručně; dáme na 1 až 2 hodiny kynout, pak zpracujeme do tvaru. Dáme na plech nebo do ošatky a pod utěrkou necháme dalších 20 minut odpočinout. Pečeme přímo na podlaze pece nebo na plechu 20 minut při 240°C a pak dalších 40 minut při 160°C. Do pece před pečením dáme hrnek s vodou.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli