- Štítky blogu
- pec Ignis
- pečení v peci ignis
- recept
- domácí pečivo
- recepty
- pec na pizzu
- hovězí maso
- chléb
- montáž pece
- spokojení zákazníci
- pec ignis
- domácí pečení
- pec na chléb
- vepřové maso
- kváskový chléb
- vlastnosti pece
- návod
- návod na sestavení pece
- maso
- kvásek
- jak sestavit pec
- kvásková vánočka
- stavebnice
- vánočka
- inspirace
- vánoční výstava
- pečení chleba
- špaldová mouka
- vánoce
- kváskování
- c. k. polní kuchyně
- měření teploty
- těsto
- domácí bulky
- pečení v peci Ignis
- kuře
- žitný chléb
- dvě dobroty na jedno rozpálení pece
- pizza
- domácí pizza
- kuřecí maso
- video
- pikantní
- restaurace
- ubytování
- Česká Kanada
- koleno
- pečené koleno
- Rozhovor
Novinky
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti.
Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty...
číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec...
číst celé
16.04.2021
Ošatky na chléb z přírodního pedigu
V čem necháváte kynout těsto na domácí chléb? Vyzkoušejte naše ošatky z přírodního pedigu. Skvěle si rozumí s kváskovým i kvasnicovým těstem a dají va...
číst celé
Blog
26.09.2022
Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky.
číst celé
14.02.2022
Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti.
číst celé
10.12.2021
Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček...
číst celé
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit.
Jednoduchý chléb
Ingredience:
- ½ kg chlebové mouky;
- ½ kg žitné mouky; semínka (slunečnice, len, sezam, dýně… dle chuti);
- 700 ml vody;
- 4 lžičky soli;
- 2 lžíce oleje;
- 1 lžíce cukru;
- 2 lžíce bílého jogurtu;
- 1 lžíce octa;
- 2 balíčky suchého droždí
Postup:
Zamícháme a pak hněteme 5 minut elektrickým hnětačem nebo ručně; dáme na 1 až 2 hodiny kynout, pak zpracujeme do tvaru. Dáme na plech nebo do ošatky a pod utěrkou necháme dalších 20 minut odpočinout. Pečeme přímo na podlaze pece nebo na plechu 20 minut při 240°C a pak dalších 40 minut při 160°C. Do pece před pečením dáme hrnek s vodou.