Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
16.04.2021
Ošatky na chléb z přírodního pedigu
V čem necháváte kynout těsto na domácí chléb? Vyzkoušejte naše ošatky z přírodního pedigu. Skvěle si rozumí s kváskovým i kvasnicovým těstem a dají va... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Francouzské bagety
12.04.2021
Recepty

Francouzské bagety

Už jste jedli pravou francouzskou bagetu? A už jste si ji zkusili upéct ve své peci Ignis?

Francouzská bageta je typická tím, že má křupavou kůrku a po rozkrojení velká oka. Není složitá na přípravu, ale za to fantasticky chutná.

Že jste ji ještě nezkoušeli? Vážně? Vy - takoví pekaři? No tak pojďme na to. Máme pro vás osvědčený recept.

Ingredience:

  • 300 ml vody
  • 1 polévková lžíce medu (může být i méně)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru (pozor na množství - s ohledem a med)
  • 270 g hladké mouky
  • 270 g polohrubé mouky
  • 1 balíček sušeného droždí

Postup:

Všechny suroviny dejte do mísy a zadělejte těsto.

Po vykynutí vytvarujte bagety (z tohoto množství 4 ks). Horní stranu baget nařízněte.

Potom nechte ještě asi 20 - 30 min dokynout.

Pečte v peci rozpálené asi  na 180° C zhruba 15 minut.


Před pečením dejte do pece hrnek s vodou, aby se vytvořila pára. Bagety můžete klást na běžný pečící plech.

Nebojte se před koncem pečení bagety otočit o 180°, aby byly pěkně vypečené i ze spodní strany.

Tak ať vám chutná!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli