Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.10.2022
Ošatka zdarma k peci IGNIS
  Platnost akce: 1. 10. 2022 - 31. 10. 2022                         Září a říjen jsou u nás ve znamení pečení chleba. A t... číst celé
29.09.2022
Výprodej pecí II. jakosti
Právě teď si můžete objednat pec IGNIS BASIS nebo pec IGNIS BASIS+ ve druhé jakosti. Mimořádně nízká cena samozřejmě zohledňuje drobné vady, které ty... číst celé
01.12.2021
Nové dárkové poukazy
Pec IGNIS je skvělým dárkem. Ať už k Vánocům, k narozeninám, k výročí nebo třeba k odchodu do důchodu. Ale co si budeme povídat, taková 300 kilová pec... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
26.09.2022 Recepty
Domácí kváskový chléb
Upečte si vynikající kváskový chléb podle našeho osvědčeného receptu. Krásně voní po kmínu a chutná jako od babičky. číst celé
14.02.2022 Recepty
Dušená hovězí plec
Dušené hovězí maso je ideálním výživným pokrmem pro zimní měsíce. Vynikající zeleninovou omáčku s červeným vínem si zamilují dospělí i děti. číst celé
10.12.2021 Recepty
Celozrnná kvásková vánočka
Kvásková vánočka nádherně provoní váš byt Vánocemi. Pojďte si ji upéct podle našeho receptu z celozrnné špaldové mouky. Oprašte tradici našich babiček... číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit.

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Francouzské bagety
12.04.2021
Recepty

Francouzské bagety

Už jste jedli pravou francouzskou bagetu? A už jste si ji zkusili upéct ve své peci Ignis?

Francouzská bageta je typická tím, že má křupavou kůrku a po rozkrojení velká oka. Není složitá na přípravu, ale za to fantasticky chutná.

Že jste ji ještě nezkoušeli? Vážně? Vy - takoví pekaři? No tak pojďme na to. Máme pro vás osvědčený recept.

Ingredience:

  • 300 ml vody
  • 1 polévková lžíce medu (může být i méně)
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru (pozor na množství - s ohledem a med)
  • 270 g hladké mouky
  • 270 g polohrubé mouky
  • 1 balíček sušeného droždí

Postup:

Všechny suroviny dejte do mísy a zadělejte těsto.

Po vykynutí vytvarujte bagety (z tohoto množství 4 ks). Horní stranu baget nařízněte.

Potom nechte ještě asi 20 - 30 min dokynout.

Pečte v peci rozpálené asi  na 180° C zhruba 15 minut.


Před pečením dejte do pece hrnek s vodou, aby se vytvořila pára. Bagety můžete klást na běžný pečící plech.

Nebojte se před koncem pečení bagety otočit o 180°, aby byly pěkně vypečené i ze spodní strany.

Tak ať vám chutná!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli