- Štítky blogu
- pec Ignis
- pečení v peci ignis
- recept
- domácí pečivo
- recepty
- pec na pizzu
- hovězí maso
- chléb
- montáž pece
- spokojení zákazníci
- pec ignis
- domácí pečení
- pec na chléb
- vepřové maso
- kváskový chléb
- vlastnosti pece
- návod
- návod na sestavení pece
- maso
- kvásek
- jak sestavit pec
- kvásková vánočka
- stavebnice
- vánočka
- inspirace
- vánoční výstava
- pečení chleba
- špaldová mouka
- vánoce
- kváskování
- c. k. polní kuchyně
- měření teploty
- těsto
- domácí bulky
- pečení v peci Ignis
- kuře
- žitný chléb
- dvě dobroty na jedno rozpálení pece
- pizza
- domácí pizza
- kuřecí maso
- video
- pikantní
- restaurace
- ubytování
- Česká Kanada
- koleno
- pečené koleno
- Rozhovor
Můžete se kdykoli odhlásit.
Francouzské bagety
Už jste jedli pravou francouzskou bagetu? A už jste si ji zkusili upéct ve své peci Ignis?
Francouzská bageta je typická tím, že má křupavou kůrku a po rozkrojení velká oka. Není složitá na přípravu, ale za to fantasticky chutná.
Že jste ji ještě nezkoušeli? Vážně? Vy - takoví pekaři? No tak pojďme na to. Máme pro vás osvědčený recept.
Ingredience:
- 300 ml vody
- 1 polévková lžíce medu (může být i méně)
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru (pozor na množství - s ohledem a med)
- 270 g hladké mouky
- 270 g polohrubé mouky
- 1 balíček sušeného droždí
Postup:
Všechny suroviny dejte do mísy a zadělejte těsto.
Po vykynutí vytvarujte bagety (z tohoto množství 4 ks). Horní stranu baget nařízněte.
Potom nechte ještě asi 20 - 30 min dokynout.
Pečte v peci rozpálené asi na 180° C zhruba 15 minut.
Před pečením dejte do pece hrnek s vodou, aby se vytvořila pára. Bagety můžete klást na běžný pečící plech.
Nebojte se před koncem pečení bagety otočit o 180°, aby byly pěkně vypečené i ze spodní strany.
Tak ať vám chutná!